/ - BOJAN GNJIDIC
22/12/2023 u 09:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opet dojave o bombama: Šest podgoričkih škola dobilo prijeteće mejlove

Otkazana je nastava, a preporuka Ministarstva obrazovno-vaspitnim ustanovama je da u najkraćem roku organizuju onlajn nastavu za sve učenike

Na adrese nekoliko osnovnih škola u Podgorici putem mejla stigle su poruke prijeteće sadržine, saopšteno je iz Ministasrtva prosvjete nauke i inovacija.

U pitanju su JU OŠ “Marko Miljanov”, JU OŠ “Sutjeska”, JU OŠ “Radojica Perović” i JU OŠ “Pavle Rovinski”, JU OŠ ”Štampar Makarije” i “Milorad Musa Burzan”. Takođe, dojave o bombama stigle su i na adrese OŠ" Vuko Jovović" u Danilovgradu i OŠ "Srbija" u Baru. 

- Uprave škola su odmah obavijestile policiju, učenici, nastavnici i vannastavno osoblje  su evakuisani a policijske ekipe su već na terenu, vrši se provjera prostorija. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je u stalnoj komunikaciji sa Upravom policije i CB Podgoroca i blagovremeno ćemo obavještavati javnost o svemu, saopšteno je iz Ministarstva.

Preporuka Ministarstva obrazovno-vaspitnim ustanovama je da u najkraćem roku organizuju onlajn nastavu za sve učenike.

- Razumijevajući uznemirenost roditelja i cjelokupne javnosti, ističemo da policijski timovi preduzimaju mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti, navodi se u saopštenju.

Pet podgoričkih osnovnih škola dojave o bombama dobilo je i juče. 

Pripadnici specijalizovanih jedinica policije pregledali su juče prostorije u objektima obrazovno-vaspitnih ustanova koje su danas na mejl adrese dobile poruke prijeteće sadržine i nijesu našli bilo kakve eksplozivne naprave.

Dojave o bombi u više podgoričkih škola, đaci prve smjene vraćeni kući

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:50