Учесници састанка / - Општина Улцињ
17/05/2022 u 20:44 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Улцињ у сарадњи са надлежним органима најавила: Интензивно сузбијање просјачења

Биће формирано посебно координационо тиjело на нивоу општине, од представника свих релевантних институциjа, чиjи ће задатак бити да на дневном нивоу прати активности коjе имаjу за циљ сузбиjање просjачења и навођења мале дjеце на просjачење.

У Општини Улцињ данас jе организован састанак надлежних институциjа са циљем рjешавања проблема просjачења, коjи jе у најјужнијој општини  веома изражен, посебно током љетње туристичке сезоне.

Како је саопштио предсједник Општине Александар Дабовић  договорено да се од сjутра вече крене са интензивним заjедничким акциjама сузбиjања те поjаве на Пристану и другим фреквентним локациjама у граду.

- Такође, биће формирано посебно координационо тиjело на нивоу општине, од представника свих релевантних институциjа, чиjи ће задатак бити да на дневном нивоу прати активности коjе имаjу за циљ сузбиjање просjачења и навођења мале дjеце на просjачење, саопштио  је Дабовић.

Према његовим ријечима учесници састанка  сагласили су се  да просjачење представља озбиљан проблем коjи захтjева темељно рjешавање jер има изражено негативан утицаj на туристичку сезону и имиџ општине а  посебно забрињаваjуће jе то што се у просjачењу организовано злоупотребљаваjу малољетна дjеца.

Састанку су присуствовали потпредсjедница Општине  Хадиџа Ђони, службеници  комуналне полициjе, припадници Одjељења безбjедности Улцињ и Станице граничне полициjе Сукобин, Центра за социjални рад, представници  хотелиjера и угоститеља, Удружења закупаца плажа као и Исламске заjеднице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:41