Naučno-tehnološki park / - FOTO: MINISTARTSVO PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA
11/06/2024 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore

Sinoć je u Podgorici svečano otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore. Objekat površine 13.000 kvadratnih metara je projektovan i izgrađen u skladu sa najsavremenijim evropskim i svjetskim standardima u ovoj oblasti.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić, je rekao da Vlada Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, kontinuirano pokazuje snažnu posvećenost razvoju tehnoloških i inovativnih potencijala naše zemlje.

- Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović istakla je da NTP treba da inspiriše stvaranje novih rješenja kroz najbolje inovativne prakse, obezbijedi podršku kreativnim, inovativnim pojedincima i kompanijama, ali i da poveća njihovu vidljivost i promoviše inovacionu kulturu. Video pozivom, prisutnima se obratila Evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, Iliana Ivanova, i podijelila svoja razmišljanja o važnosti ovog projekta za region- navodi se u saopštenju.

Univerzitet Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, igra ključnu ulogu u zajedničkom nastojanju da unaprijedimo naučno-tehnološki i inovativni ekosistem naše zemlje. Rektor Univerziteta Crne Gore,  Vladimir Božović je naglasio da je NTP “zvjezdana kapija” koja će ubrzati razvoj naše države.

image

Naučno-tehnološki park

- FOTO: MINISTARTSVO PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA

- Izvršna direktorica Naučno-tehnološkog parka Crne Gore,  Valentina Radulović, je istakla  da će se crnogorska inovativna scena dijeliti na prije i poslije NTP-a. Kako je kazala, ovo je prekretnica koja označava novi početak, novu eru u kojoj će se sinergija između svih aktera ostvariti u punom potencijalu. Ceremoniju presijecanja vrpce obavili su predsjednik Vlade Crne Gore, ministarka prosvjete nauke i inovacija i rektor Univerziteta Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Na podršku ove institucije u narednom periodu mogu računati svi pojedinci i kompanije koji imaju kreativne i inovativne ideje, a prije svega one ideje koje imaju i potencijal da brzo ostvare ekonomski rast.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 18:57