Svečano otvoren sportski teren u kampusu Univerziteta Crne Gore / - FOTO: UCG
11/09/2024 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Otvoren novi sportski teren u kampusu UCG-a

Novi multifunkcionalni sportski teren, za čiju izgradnju je izdvojeno više od 140 hiljada EUR, otvoren je danas u kampusu Univerziteta Crne Gore (UCG).

Teren je, kako je saopšteno iz UCG-a, svečano otvoren prijateljskom utakmicom studenata.

Navodi se da su izgradnju terena podržali Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorska komercijalna banka (CKB).

Rektor UCG-a Vladimir Božović rekao je da taj projekat predstavlja samo prvi korak ka ostvarivanju ambicije da univerzitetski sport u Crnoj Gori dostigne nivo na kojem je na zapadnim univerzitetima.

- Naša ambicija je da stvorimo infrastrukturu i uslove koji će omogućiti studentima da se bave sportom na vrhunskom nivou”, kazao je Božović i istakao da sport ima važnu ulogu u cjelokupnom razvoju studenata.

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić kazao je da će Vlada i taj resor nastaviti da podržavaju inicijative koje promovišu sport i omogućavaju mladima pristup kvalitetnim sportskim sadržajima.

- Ovakvi projekti omogućavaju da se mladima pruže uslovi za sportski razvoj, ali i za zdrav način života - rekao je Šćekić.

U saopštenju se navodi da je moderni sportski teren prilagođen za više sportova, uključujući rukomet i košarku, a opremljen je savremenom infrastrukturom koja omogućava studentima da unaprijede sportske aktivnosti.

Kako su kazali iz UCG-a, na terenu su izgrađene montažne tribine sa 135 sjedišta i savremeni sportski mobilijar, uključujući aluminijumske rukometne golove i multifunkcionalnu košarkašku konstrukciju.

- Otvaranjem ovog terena, UCG pokazuje posvećenost razvoju sporta i unapređenju studentskog standarda, pružajući priliku studentima da se aktivno bave sportom u modernim uslovima - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 17:00