Протојереј Никола Пејовић / - Дан архива
31/10/2021 u 18:35 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић: Окупљени показали непоштовање према Цетињском манастиру и Светом Петру Цетињском

Црква се Богу моли за све подједнако и за њих да им Свети Петар опрости и да им просвијетли ум и срце како би у братској љубави и слози прослављали све празнике а нарочито овај данашњи јер нас на то призива Свети Петар миротворац и чудотворац, поручио је протојереј Никола Пејовић

Поводом данашњег инцидента испред Цетињског манастира, у коме су присталице тзв. „Црногорске православне цркве” погрдно скандирали и вријеђали Митрополита црногорско-приморског Јоаникија, протојереј и уредник радија „Светигора” Никола Пејовић у изјави за Портал Дан истакао је да је група окупљених грађана овим поступком показала непоштовање према Цетињском манастиру и Светом Петру Цетињском.

(ФОТО-ВИДЕО) Нови инцидент испред Цетињског манастира?

– И данас је као и претходних година веома свечано и молитвено у Цетињском манастиру прослављен празник Светог Петра Цетињског. Манастир је био отворен током цијелог дана па је свако ко је то желио, могао да приступи светитељу. Стотине и хиљаде људи, по традицији током цијелог дана долазили су на поклоњење и цјеливали његове свете нетрулежне Мошти. Тај молитвени и благословено поредак, својствен овако великим светитељима и празницима на тренутак је својим непримјереним понашањем нарушила група од двадесетак људи који су стварајући буку и вичући добацивали Митрополиту и свештенству чиме су још једном показали непоштовање према Цетињском манастиру и Светом Петру Цетињском – казао је Пејовић.

Пејовић је такође поручио, да у свом науму ипак нису успјели.

–  Хвала Богу нису успјели да покваре данашњу славу и празник али јесу да, по ко зна који пут, покажу колико им је стало и до празника и до светитеља. Црква се Богу моли за све подједнако и за њих да им Свети Петар опрости и да им просвијетли ум и срце како би у братској љубави и слози прослављали све празнике а нарочито овај данашњи јер нас на то призива Свети Петар миротворац и чудотворац – закључио је Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:21