Boris Pejović / - foto: Skupština CG
04/04/2024 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pejović: Podržati potrebe studenata jer budućnost našeg društva ostaje na njima

U svoje lično ime i u ime Skupštine Crne Gore, svim studentkinjama i studentima u Crnoj Gori, ali i mladima iz Crne Gore koji studiraju širom svijeta, upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana studenata – 4. aprila, poručio je potpredsjednik Skupštine Boris Pejović.

Obilježavajući ovaj datum, prema njegovim riječima, moramo ukazati na značaj stalnog unaprjeđivanja zakonskog okvira kako bi što bolje podržali potrebe studenata, jer, kaže, “budućnost našeg društva o(p)staje na vama”.

- Prepoznajemo potrebu da osavremenimo naš sistem visokog obrazovanja, integrišući u njega i neformalne oblike učenja koji podstiču usavršavanje tzv. “mekih” vještina, neophodnih za uspjeh u bilo kojoj profesiji. Pored toga, uspostavljanje snažnog sistema karijernog savjetovanja i olakšavanje pristupa plaćenom stažiranju i radnoj praksi značajni su koraci koji bi studentima pomogli u nesmetanom prelasku na tržište rada - dodao je Pejović u čestitci.

U Skupštini Crne Gore, kaže da imaće pouzdanog partnera u tom poduhvatu.

- Kako kroz zakonodavni rad našeg doma, tako i kroz brojne aktivnosti Edukativnog centra Skupštine. U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana studenata, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na uvećavanju nivoa prosperiteta crnogorske zajednice - poručio je Pejović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:51