/ - FOTO: DAN
22/06/2023 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peković zamijenio 80 plastičnih flaša za osam saksija ukrasnog i začinskog bilja

Iako ima samo petnaest godina, Stefan je uz koleginice Anu, Dušku i Tamaru uzeo učešća u ekološkim radionicama organizovanim od strane Eko fonda, gdje su djeca predškolskog uzrasta, čak njih 370, slušali o izazovima sa kojima se priroda susrijeće

Petnaestogodišnji Stefan Peković je u akciji, koju sprovodi Agencija za zaštitu životne sredine pod sloganom "Plastikom po ukrasno i začinsko bilje," sakupio osamdeset plastičnih flaša PET ambalaže i zauzvrat dobio osam saksija ukrasnog i začinskog bilja.

On kaže da je svaki treći otpadak plastična flaša ili plastičan predmet u raznim ekosistemima, dodajući da je najviše flaša pronašao u svojoj okolini, jer se "na svakom koraku može naći raznovrstan otpad pa tako i plastični". 

Odgovarajući na pitanje da li sa vršnjacima razgovara na ovu temu kazao je da je sa nastavnicom biologije organizovao mnogo akcija uređivanja školskog dvorišta i razmjene mišljenja na temu zagađenja životne sredine.

image
- FOTO: DAN

Kada je riječ o prevenciji upotrebe plastike, Peković ističe da bi industrija vode i prehrambena industrija trebala stavljati svoje proizvode u staklene ambalaže i da bi trebali više voditi računa o načinu na koji odlažemo otpad. 

Iako ima samo petnaest godina, Stefan je uz koleginice Anu, Dušku i Tamaru uzeo učešća u ekološkim radionicama organizovanim od strane Eko fonda, gdje su djeca predškolskog uzrasta, čak njih 370, slušali o izazovima sa kojima se priroda susrijeće.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:41