FOTO: Skupština / - FOTO: SKUPšTINA
17/01/2024 u 09:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perović: Susret Mandića i mitropolita Joanikija nije problematičan, ni to što mu je poljubio ruku

Posebno mu je interesantno kako glas protiv toga dižu partije čiji su lideri u istoj toj Skupštini govorili „Tako mi Bog pomogao“ i krstili se

Protojerej stavrofor otac Gojko Perović kazao je gostujući u emisiji Aplus da uopšte nije problematičan susret predsjednika Skupštine Andrije Mandića i mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija.

- Moram da se zapitam šta je problematično u ovom primjeru. Prvi bih digao glas kad bi se tamo doveo neki propis da predsjednik Skupštine mora da poljubi ruku mitropolitu. To ne bi bilo u redu. Ali ako predsjednik Skupštine pozove poglavara Mitropolije u goste, ja tu ne vidim problem - kazao je otac Gojko.

Posebno mu je interesantno kako glas protiv toga dižu partije čiji su lideri u istoj toj Skupštini govorili „Tako mi Bog pomogao“ i krstili se.

- Ono što je bitno za multietničku Crnu Goru je da ne postoje propisi koji bi nekoga primoravali da zove mitropolita u goste ni da ljubi ruku, a ako predsjednik Parlamenta tako želi da pokaže svoju religioznost i vjersku pripadnost – mislim da je to više u domenu ukusa, posebno ako znamo da rječnikom političkog svijeta idemo u Evropu. Cijeli stadion, po tome, na Vembliju pjeva Bože čuvaj Kraljicu - kazao je Perović aludirajući na religioznost anglikanske Crkve i njihove tradicije.

Ako idemo ka tim standarima, tvrdi on, onda ne vidi opasnost ako Predsjednik Skupštine cjeliva ruku mitropolita Joanikija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:58