Radinka Ćinćur / - PES
16/06/2023 u 11:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Podrška protestu Za društvo znanja, ne dozvolimo da prepisivanje postane pravilo

Ovim činom branite dostojanstvo škole, nastavnika i svih savjesnih učenika koji su učili, a ne krali. Kako smo više puta isticali, škola mora biti hram istine, a ne mjesto kriminala, učenici moraju biti svjesni da im je potrebno znanje, a ne kupljena ili na prevaran način stečena diploma, navela je Ćinćur

Poštovani prosvjetni radnici i svi časni ljudi, vi koji se stidite postupaka Ministarstva prosvjete u vezi sa prepisivanjem na Maturskom ispitu iz CSBiH jezika i književnosti, vi koji nijeste zažmurili na favorizovanje neznanja i prosječnosti, istrajte u svojim zahtjevima, posebno onom glavnom, da se ispita postupanje Ministarstva prosvjete i Državne komisije za maturski ispit, saopštila je Radinka Ćinćur funkcionerka Pokreta Evropa sad.

- Ovim činom branite dostojanstvo škole, nastavnika i svih savjesnih učenika koji su učili, a ne krali. Kako smo više puta isticali, škola mora biti hram istine, a ne mjesto kriminala, učenici moraju biti svjesni da im je potrebno znanje, a ne kupljena ili na prevaran način stečena diploma. Urušavanjem ovih vrijednosti urušava se suština našeg društva, a to ne smijemo dozvoliti, navodi se u saopštenju.

Kako dodaje, za sve aktivnosti koje imaju za cilj odbranu digniteta prosvjetnih radnika i zaustavljanje daljeg urušavanja obrazovnog sistema, Pokret Evropa sad daje punu podršku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 05:45