Košarkaški klub Budućnost / -KK BUDUćNOST
27/12/2023 u 12:47 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plavo-bijeli moraju do pobjede

Košarkaši Budućnost Volija dočekuju u 13. rundi Evrokupa ekipu Kluža iz Rumunije u srijedu od 19 časova

Nemamo pravo na grešku, nemamo lak zadatak ispred nas, nemamo lakog protivnika, ali nemamo više ni izgovora. Poraz nije opcija. Zato svi u Moraču!

O PROTIVNIKU

Kluž je ove sezone pokazao koliko jedna lijepa košarkaška priča se razvija u Rumuniji. 

Roster koji nije krcat zvijezdama, ali igraju timski i zato su treći u našoj grupu sa osam pobjeda i četiri poraza.

U prvom dijelu u kojem su slavili protiv nas, vezali su niz od devet pobjeda sve dok im Gran Kanarija nije prekinula isti. 

Ipak, primjetno je da u posljednje vrijeme imaju blagi pad forme, pa su tako stigli porazi od Turk Telekoma, pa kući od Burga, u međuvremenu su slavili i protiv Slaska isto na domaćem terenu ali je i taj meč bio težak za ekipu Mihai Silvasana. 

Ipak dobar rezultat Evrokupa i impresivna sezona u Rumuniji, gdje još ne znaju za poraz, zovu na oprez.

NA KOGA OBRATITI PAŽNJU

Najbolji bez premca ove sezone je naš bivši košarkaš Di Džej Sili. 

Američki bek u prosjeku ubacuje 15,4 poena po meču u Evrokupu, a ono što je interesantno, da u domaćem prvenstvu i igra u prosjeku deset minuta manje, i bilježi svega 4,1 poen. 

U Evrokupu pak sjajnih 48,4 za tri poena, a tu je i 1,3 ukradena lopta po meču, što pokazuje da je dobar na obije strane terena, mada to i sami znamo. 

Andrija Stipanović je zadužen za reket, a tu su uvijek Patrik Ričard, Džarel Edi, Brajs Džons, Adam Mokoka, Karel Guzman, Imanuel Kejt koji mogu da iskoče i preuzmu palicu koja nosi ekipu ka pobjedi (svi pobrojani koketiraju sa prosjekom od 10 poena po meču).

DOSADAŠNJI DUELI

Samo jednom smo igrali sa Klužom, ove sezone i poraženi smo 89:74.

IZJAVE

Andrej Žakelj

Moje očekivanje, a vjerovatno i svih ostalih je neka reakcija. Nakon posljednje utakmice sam rekao da je ono što želim i zahtijevam borba i tu nemamo ništa da se krijemo iza nekakvih alibija već moramo da pokažemo reakciju. Još jedna bitna utakmica, kao i svaka u Evrokupu, posebno ako želimo u plej-of. Kluž je stvarno dobar tim - pri vrhu su grupe, igraju odlično, atletska su ekipa, igraju brzo, sa vrlo dobrom i agresivnom odbranom. Svakako nas očekuje težak meč, ali ako želimo da razmišljamo o pobjedi moramo da budemo bolji, pogotovo u pristupu i koncentraciji. Moramo i da nađemo način da se „vratimo“ kako bismo dobili samopouzdanje i energiju i to se nadam da vidim već u prvom meču.

Nikola Tanasković

Meč sa Klužom je jako važan za nas, pogotovo nakon, da tako kažem, kiksa u prethodnom meču. Mislim da je jako važna utakmica za nas, pogotovo jer se radi o ekipi koja se nalazi u gornjem dijelu tabele. Kluž je tim koji igra jako dobro, dosta su agresivni u defanzivi i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da utakmicu privedemo u našu korist.

PRODAJA KARATA

Karte su u prodaji u utorak(12-18h) i srijedu(12-19h) po cijenama od 3, 5 i 7 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:10