Sastanak sa predstavnicima misije Svjetske banke / - MINISTARSTVO
02/03/2024 u 12:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podrška eksperata Svjetske banke u sprovođenju akcija iz EU reformskog instrumenta

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, državna sekretarka Marijeta Barjaktarović Lanzardi, v.d. generalne direktorice Direktorata za inovacije i pametnu specijalizaciju Aleksandra Mugoša i v.d. generalne direktorice Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost Marica Melović održale su sastanak sa predstavnicima misije Svjetske banke.

Na sastanku, koji je održan u MPNI,  dogovorene  su aktivnosti koje se odnose na buduću podršku eksperata Svjetske banke, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

- Eksperti Svjetske banke mogu u značajnoj mjeri doprinijeti konsolidovanju implementacionog okvira za inovacije i pametnu specijalizaciju, jačanju ukupnog kapaciteta inovacionog ekosistema, i reformisanju nacionalnog okruženja za nauku i istraživanje, kako bi na taj način zajednički obezbijedili jedan efikasan i inspirativan okvir koji će motivisati i podsticati nacionalni potencijal u nauci, istraživanju, razvoju i inovacijama - navodi se u saopštenju.

Svjetska banka jedan je od implementacionih partnera u sprovođenju akcija iz EU reformskog instrumenta (EURIF), koji se plasira kroz program pretpristupne pomoći Crnoj Gori (IPA III) počev od 2024. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 12:34