Saša Mujović / foto: Bojana Božović
24/01/2024 u 10:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podrška NVO Mujoviću: Sačuvali smo Sinjajevinu, sačuvaćemo i Mojkovac - onkologija ili ekologija

Ko glasa protiv odluke o raskidu ugovor sa kompanijom "Tara resources" o otvaranju rudnika Brskovo, podržava trovanje građana Mojkovca, uništenje životne sredine i višestruko kršenje zakona zakona Crne Gore, poručili su aktivisti u dopisu Spajiću

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na današnjoj sjednici Vlade zatražiće da se raskine ugovor sa kompanijom "Tara resources" o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu. Tim povodom na društvenim mrežama oglasile su se nevladine organizacije, ekološki aktivisti i građani koji pružaju apsolutnu podršku Mujoviću, a od Vlade očekuju da danas donese odluku o raskidu ugovora.

Iz GI Zdravi Mojkovac poručuju da ohrabruju premijera Milojka Spajića da ne podliježe uticajima i da djeluje u saglasju sa građanima koji su ih birali na te funkcije.

- Ko glasa protiv odluke o raskidu, podržava trovanje građana Mojkovca, uništenje životne sredine i višestruko kršenje zakona zakona Crne Gore - poručili su u dopisu premijeru.

- Da se danas završi i da nikada više zbog šake eura ne vodimo debatu: EKOLOGIJA ILI ONKOLOGIJA - poručio je građanski aktivista Aleksandar Dragićević.

Podršku Mujoviću sa zahtjevom Vladi da se raskine ugovor sa kompanijom "Tara resources", pružile su i sljedeće nevladine organizacije: NVO Ozon, NVO Centar za razvoj Durmitora, NVO Breznica Pljevlja, Koalicija za održivi razvoj, NVO Lokalno omladinsko vijeće, lokalni omladinski savjet Pljevlja, NVO Udruženje mladih, Pljevlja, NVO Alternativa Pljevlja, NVO Zelena akcija Pljevlja, NVO Ekološko društvo Biserka Pljevlja, Mreža NVO Sjevera Pljevlja, Udruženje splavara istanovništva NP Durmitor Pljevlja, NVO Nada Pljevlja, NVO IM PAKT Herceg Novi, NVO Green actio Herceg Novi, NVO Green power Bijelo Polje, NVO Agro centar Bijelo Polje, NVO Ekološko pravni centar Podgorica, NVO Bjelopoljski demokratski centar Bijelo Polje, NVO Alternativni kreativni centar Tivat, NVO Zajedno za Pljevlja, NVO Pjevačko društvo Potkovač, i brojni drugi građanski aktivisti i građani Crne Gore.

Podsjetimo, sjednica Vlade zakazana je za danas u 13 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:02