Nina Cicmil / - PRIVATNA ARHIVA
04/11/2022 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pomognimo Nini: Potrebna transplantacija pankreasa i bubrega u Bjelorusiji

Više od pola svog života borim se sa tim tihim neprijateljem, koji mi je svojom agresivnošću uništio bubrege te sam već dvije godine na dijalizi tri puta nedjeljno po pet sati, kaže Nina Cicmil

Nina Cicmil ima 43 godine, a u svojoj dvadesetoj godini dobila je šećer i od tada je na insulinu četiri puta dnevno. Bez obzira na prepreke koje su joj postavljene, uspjela je da završi Ekonomski fakultet i ostvari se kao supruga i majka.

- Više od pola svog života borim se sa tim tihim neprijateljem, koji mi je svojom agresivnošću uništio bubrege te sam već dvije godine na dijalizi tri puta nedjeljno po pet sati. Ova teška i naporna bolest veoma mi je iscrpila organizam, pa sam odlučila da idem na transplantaciju pankreasa i bubrega u Bjelorusiju. Ja nemam donora jer za ove dvije transplantacije je potrebna jedna osoba, a pankreas ne može donirati živi donor. Možete samo da pretpostavite da ovakvu odluku nije lako donijeti, ali kada počnete da se normalnog života sjećate kao kroz maglu i tek u obrisima, onda se prosto odlučcite na sve ili ništa jer valja živjeti i za taj život se boriti. Ovom izazovu koji je pred mene život postavio, spremna sam da stanem na crtu svojom hrabrošću, snagom i osmijehom. Prepreka ka ostvarenju tog cilja su neophodno velika finansijska sredstva, koja u cjelosti mi, kao porodica, ne možemo da obezbijedimo. Znamo da ima ljudi, dobrih, spremnih da pomognu - kaže Cicmil.

Portal Dan poziva sve ljude dobre volje da svojom humanošću, kako god i koliko god, pomognu jer je Nini dobrodošla svaka finansijska pomoć

- Ja se nadam da će biti prilike da se u dobru gledamo i dobrim da vratimo. Uz ogromnu zahvalnost što ćete razmotriti ovu moju molbu, šaljem Vam tople pozdrave i stojim na raspolaganju za sve detalje.

Nini možete pomoći slanjem SMS poruke: upisati broj 4 i poslati na 14565, ili na žiro račun: 520-44366-61

Devizni račun: 520004200000308616

IBAN: ME25520004200000308616

SWIFT: HBBAMEPGXXX

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:57