/ foto: srđa boljević
12/11/2023 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović: S ponosom i poštovanjem obilježavamo Njegošev dan

Djela koja nam je ostavio kao doprinos crnogorskoj kulturi, njegova hrabrost u suočavanju s političkim izazovima i duboko ukorenjena filozofija, čine nas ponosnim članovima crnogorskog društva, navela je ona

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović, u ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitala je Njegošev dan, crnogorski praznik kulture.

- U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore najsrdačnije čestitam Njegošev dan, crnogorski praznik kulture. Danas, s ponosom i poštovanjem obilježavamo ovaj dan posvećen sjećanju na velikog crnogorskog vladara, pjesnika i filozofa, Petra II Petrovića Njegoša. Čak i 172. godine od njegove smrti, njegova ličnost, mudrost i djela i dan danas nas inspirišu. Njegoševa poezija nije samo izraz umjetničkog genija, već i ogledalo društva koje se nosi s izazovima. Djela koja nam je ostavio kao doprinos crnogorskoj kulturi, njegova hrabrost u suočavanju s političkim izazovima i duboko ukorenjena filozofija, čine nas ponosnim članovima crnogorskog društva. Neka nam Njegoševa mudrost bude vodilja da se, ujedinjeni u poštovanju prema Njegoševom nasljeđu, uspješmo izborimo s izazovima današnjice i inspiracija da, u slozi i poštovanju prema raznolikosti našeg naroda, gradimo zajednicu koja cijeni kulturu, obrazovanje i solidarnost. Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi”, sigurna sam da će kroz ovaj dan i djela dovijeka živjeti u našim srcima. U to ime svim građankama i građanima Crne Gore, još jednom, čestitam Njegošev dan- navela je Popović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 12:28