Zdenka Popović / - FOTO: IGOR SLJIVANCANIN
17/10/2024 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Popović: Važnost zajedničkog rada na smanjenju nejednakosti i unapređenju životnog standarda

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović poslala jasnu poruku svim građanima naše zemlje.

- Danas, na ističemo važnost zajedničkog rada na smanjenju nejednakosti i unapređenju životnog standarda svih građana Crne Gore. U prethodnom periodu, povećanjem plata i penzija, obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za osnovno obrazovanje, uvođenjem staračkih naknada i naknada za majke i novorođenčad, postigli smo značajne korake ka unaprjeđenju životnog standarda i socijalne pravde. Ove mjere predstavljaju samo dio napora u cilju stvaranja boljih uslova života za sve građane - saopštila je Popović.

Banka hrane: Zbog bahaćenja privilegovanih gladuju siromašni

Međutim, kako je naglasila, iako smo postigli napredak, svjesni smo da i dalje veliki broj naših sugrađana živi na granici siromaštva.

- Ova realnost nas obavezuje da ne stanemo na postignutim uspjesima, već da intenziviramo naše aktivnosti kako bismo obezbijedili dostojanstven život za svakog građanina Crne Gore. Suočeni s izazovima koje donose globalna ekonomska kretanja, neophodno je nastaviti sa reformama i dodatnim mjerama koje će omogućiti održivi razvoj i smanjenje siromaštva u našoj zemlj - poručila je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 15:50