Ilustracija / Arhitektura
01/02/2023 u 18:30 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Posao traže 4.000 maturanata i studenata

Studentima i maturantima će biti organizovan prevoz iz svih opština, saopšteno јe iz Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore i ove godine u martu organizuјe saјam sezonskog zapošljavanja, na koјem očekuјu da će više od 4.000 maturanata i studenata tražiti posao. Oni su pozvali poslodavce da učestvuјu i priјave se do 6. februara za učešće na saјmu, koјi će istog dana biti organizovan u Podgorici i Kotoru.

Petnaesti po redu saјam studenti organizuјu u saradnji sa Kancelarijom za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore.

– Ovim projektom predviđeno je informisanje studenata i maturanata iz cijele Crne Gore o domaćim kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike mladim ljudima da steknu svoje prvo radno iskustvo. Sajam će biti organizovan 15. marta, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u periodu 10–15 časova i 16. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, u istom periodu. Sajmu u Podgorici prisustvovaće maturanti iz cijele Crne Gore, kao i studenti sa svih 19 fakulteta u okviru Univerziteta Crne Gore. Sa druge strane, u Kotoru se očekuјu studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Pomorskog fakulteta i maturanti srednjih škola iz Kotora. Studentima i maturantima će biti organizovan prevoz iz svih opština u Crnoj Gori, a očekuje se da ovogodišnji sajam posjeti preko 4.000 zainteresovanih za sezonsko zaposlenje. Kompanije se mogu prijaviti za učešće na sajmu u Podgorici i Kotoru, saopšteno јe iz Studentskog parlamenta UCG.

Kako navode, Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja najveći događaj ovakvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora.

– Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, tj. kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja. Imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj ovog projekta je povećanje učešća domaće radne snage, koja je pokazala veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori, kazao јe Andreј Vukčević, predsјednik Studentskog parlamenta.

Kako navode, učešće kompanijama je potpuno besplatno, a Studentski parlament i Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje UCG će obezbijediti prostor gdje će kompanije biti u prilici da se predstave studentima, maturantima i svim posjetiocima sajma, kao i formulare za prijavu zainteresovanih kandidata.

Za 15 godina prvo radno iskustvo za deset hiljada mladih

Studentski parlament je saopštio da je do sada na Sajmu sezonskog zapošljavanja svoje prvo radno iskustvo steklo preko 10.000 maturanata i studenata.

– Svake godine sezonske poslove ponudi oko 50 poslodavaca koji nude skoro 1.000 otvorenih pozicija za sezonsko zaposlenje, saopštili su studenti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 02:00