Vojinović i Božović / - MINISTARSTVO PROSVJETE
08/08/2023 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisan sporazum: Lakše će rješavati stambene potrebe zaposlenih u prosvjeti

Do sada je kroz kolektivnu gradnju obezbijeđeno 740 stambenih jedinica u 15 opština

Potpisivanjem sporazuma između ministra prosvjete Miomira Vojinovića i predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore Rada Božovića, ozvaničen je nastavak saradnje Vlade Crne Gore, posredstvom Ministarstva prosvjete, sa Sindikatom prosvjete Crne Gore u pogledu obezbjeđivanja sredstava za rješavanja stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, trogodišni produžetak ove saradnje sa Sindikatom prosvjete je od izuzetnog značaja, a njegov cilj je lakše rješavanje stambenih problema zaposlenih u sektoru obrazovanja.

- Sporazumom je predviđeno obezbjeđivanje sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti za naredne tri godine, odnosno za 2023. 2024. i 2025. godinu, navode oni.

Kako ističu, saradnji sa Vladom Crne Gore, a posredstvom Ministarstva prosvjete i Sindikata prosvjete, već duži niz godina ulažu se značajna sredstva i napori u rješavanju stambenih potreba prosvjetnih radnika.

- Do sada je kroz kolektivnu gradnju obezbijeđeno 740 stambenih jedinica u 15 opština. Podržavajući ovu ideju značajan broj crnogorskih opština dodijelio je placeve i oslobođenje plaćanja naknade komunalnih usluga za potrebe izgradnje stambenih objekata za prosvjetne radnike - navode oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 06:45