Sa potpisivanja sporazuma / - FOTO: UCG
01/10/2024 u 09:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Potpisan Sporazum Univerziteta Crne Gore i Službenog glasnika: Saradnja na izdavačkim projektima

Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović, i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Službeni glasnik“ iz Beograda, Mladen Šarčević, u Rektoratu UCG svečano su potpisali Sporazum o poslovnoj saradnji, kojim su uspostavljeni temelji za dugoročno partnerstvo ovih dviju institucija.

Sporazum ima za cilj unapređenje izdavačke djelatnosti i podršku naučnoj i stručnoj zajednici kroz zajedničke projekte i publikacije.

- Saradnja sa Službenim glasnikom pruža Univerzitetu Crne Gore priliku da dodatno osnaži svoje izdavačke kapacitete i omogući širu dostupnost naučnih radova i stručnih publikacija.  Siguran sam da će ovo partnerstvo biti od velikog značaja za akademsku zajednicu, posebno u smislu diseminacije naučnog saznanja, što će doprinijeti daljem razvoju naučnih disciplina i inovacija - istakao je rektor Božović.

Saradnja obuhvata zajedničko izdavanje publikacija i podršku u distribuciji kroz mrežu „Službenog glasnika“ i Univerzitetsku knjižaru, što će  doprinijeti većoj dostupnosti izdanja, kako u regionu, tako i šire.

Božović je podsjetio da Univerzitet ove godine slavi 50 godina rada pod sloganom „FuturUM“, te da se u okviru ove proslave planira otvaranje istoimene knjižare, koja će značajno doprinijeti dostupnosti naučnih i stručnih djela. Knjižara će ponuditi publikacije Univerziteta, kao i izdanja lokalnih i regionalnih izdavača, uz umjetničke suvenire i obrazovne materijale.

Mladen Šarčević, vršilac dužnosti direktora „Službenog glasnika“, istakao je važnost ovog partnerstva. „Službeni glasnik ima dugu tradiciju podrške obrazovnim i kulturnim institucijama, i uvjeren sam da će ova saradnja donijeti korist objema stranama. Radujemo se zajedničkim projektima koji će doprinijeti razvoju naučne misli.“

Javno preduzeće „Službeni glasnik“, osnovano 1992. godine, baštini tradiciju izdavanja službenih glasila koja datira još iz 1813. godine. Danas je jedno od vodećih izdavačkih preduzeća u Srbiji, s brojnim priznanjima za izdavačku djelatnost. Sporazum o saradnji ove dvije institucije je potpisan uz izraženu spremnost za realizaciju budućih zajedničkih projekata i unapređenje izdavačke djelatnosti u duhu uzajamnog povjerenja i profesionalizma.

Božović brucošima: Uspjeh je rezultat istrajnosti, do velikih ciljeva vode mali koraci

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 09:42