фото: МКИ / - фото: МКИ
16/12/2021 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Потписана Декларација о заједничком спровођењу Деценије акције за безбједност на путевима

Министарство капиталних инвестиција остварује намјеру да се знањем изборимо за позитивне ставове, а све у циљу смањења броја саобраћајних незгода на путевима у Црној Гори

Потписана Декларацију о заједничком спровођењу Глобалног плана Деценије акције за безбједност на путевима 2021-2030

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић, заједно са представницима земаља региона,  потписао је данас у Београду Декларацију о заједничком спровођењу Глобалног плана Деценије акције за безбједност на путевима 2021-2030.

Ова Декларација је синоним за посвећеност унапријеђењу безбједности саобраћаја и логичан је слијед догађаја, пошто је Генерална скупштина Уједињених нација прогласила Другу деценију акције за безбједност на путевима у периоду од 2021. до 2030. године.  

Поред министра Бојанића, ову декларацију су потписали и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, господин Новица Крунић, предсједник Републичког савјета за безбједност саобраћаја Сјеверне Македоније, Гордана Кожуваровска и Директор Агенције за безбједност саобраћаја Србије, Душко Пешић. Поред поменутих земаља потписник декларације је и Словенија.

Након потписивања декларације министар Бојанић је истакао да потписивањем Меморандума о сарадњи са академском заједницом, Универзитетом Црне Горе и Саобраћајним факултетом Универзитета у Београду као и Протокола са Агенцијом за безбједност саобраћаја, Министарство капиталних инвестиција остварује намјеру да се знањем изборе за позитивне ставове, а све у циљу смањења броја саобраћајних незгода на путевима у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:24