Predaja potpisa / -MERIDIANBET
28/08/2024 u 16:15 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potpisi predati Skupštini Crne Gore

Najveća građanska inicijativa u istoriji

Volja građana je jasno izražena: danas su predati potpisi za peticiju Skupštini Crne Gore kojom se traži ukidanje najavljenog predloga za izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica. Taj predlog predviđa oporezivanje svakog dobitka od igara na sreću po stopi od 15%. Peticija, koju je potpisalo 21.792 građana, izražava ozbiljnu zabrinutost zbog mogućih posljedica ovih izmjena.

Priređivači tvrde da takvo oporezivanje može imati duboko negativne posljedice na legalnu industriju igara na sreću, stimulisanje rasta crnog tržišta, te na kraju može rezultirati smanjenjem javnih prihoda.

Kako bi se izbjegle ove posledice, peticija predlaže alternativni model koji uključuje povećanje fiksnih naknada za 25% i varijabilnih naknada za 10%. Ove izmjene, kako se navodi, generisale bi dodatni prihod od preko 5 miliona eura godišnje za državu, omogućavajući veći priliv sredstava u budžet bez destabilizacije legalnog tržišta.

Predlog takođe uključuje reaktiviranje Državne Lutrije Crne Gore, što bi, prema tvrdnjama priređivača, dodatno pojačalo javne prihode i unaprijedilo ravnotežu unutar sektora igara na sreću.

"Naša inicijativa se ne protivi poštovanju Zakona i doprinosu javnim prihodima," istakao je jedan od organizatora peticije i dodao:

“Insistiramo na pravednom i održivom rješenju koje neće ugroziti egzistenciju legalne industrije igara na sreću i neće doprinijeti rastu ilegalnih aktivnosti".

Peticija je formalno predata danas u 13:00 časova, Skupštini Crne Gore.

"Ovo je prilika za poslanike da čuju glas naroda i preispitaju predložene izmjene, u cilju postizanja optimalnog rješenja koje će koristiti svim građanima Crne Gore," dodaju priređivači.

image

Montenegro Bet

-MERIDIANBET

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:59