Арбен Јакупи / - Арбен Јакупи
04/12/2023 u 16:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poziv dijaspori-iseljenicima da učestvuju u popisu stanovništva

Podsjeća da je Monstat omogućio posebnu pogodnost – jedan član porodice, koji se nalazi u domovini, može popisati sve članove porodice koji trenutno nisu prisutni

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori počeo je u nedelju 3. decembra 2023. godine, kako je saopšteno i zvanično iz Uprave za statistiku (Monstat). Ovaj projekat ima ogroman statistički značaj jer predstavlja osnovu za kreiranje strategija u narednih 10 godina, kazao je Arben Jakupi, v.d. Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

“U tom kontekstu, želimo naglasiti koliko je važno da svi članovi naše dijaspore uzmu aktivno učešće u ovom projektu, upisujući sebe i svoje porodice”, kazao je Jakupi.

Podsjeća da je Monstat omogućio posebnu pogodnost – jedan član porodice, koji se nalazi u domovini, može popisati sve članove porodice koji trenutno nisu prisutni.

“Pozivamo vas da preduzmete korake kako biste obezbijedili da svi vaši članovi porodice budu evidentirani u ovom značajnom projektu. Ako imate članove porodice u Crnoj Gori, molimo vas da im proslijedite potrebna dokumenta kako bi ih mogli popisati. Takođe, apelujemo na one koji nemaju prisutne članove porodice u domovini da delegiraju jednog člana porodice kako bi učestvovao u popisu. Vaš doprinos u ovom projektu će pomoći da stvorimo preciznu sliku novim ažuriranim demografskim, socijalnim i ekonomskim podacima, što će rezultirati donošenje informisanih odluka u vezi sa javnim politikama, resursima, i planiranjem razvoja države Crne Gore, kao i izgradnji relevantnih strategija za naredni decenijski period”, naveo je Jakupi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:11