/ - UNSPLASH, LGBTQ
23/09/2024 u 18:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prajd kafeom otvorena Nedjelja ponosa

Nedjelja ponosa, koja prethodi Montenegro Prajdu/Pride /, otvorena je danas, saopšteno je iz nevladine organizacije Spektra.

U saopštenju se navodi da je Nedjelja ponosa otvorena Prajd kafeom koji je posvećen diskusiji o pravima LGBTIQ+ osoba i rodnoj ravnopravnosti.

- Temama od suštinskog značaja za postizanje inkluzivnog i pravednog društva koje počiva na jednakosti, toleranciji i solidarnosti - kaže se u saopštenju, prenosi MINA

Kako se dodaje, u neformalnoj atmosferi, pripradnici civilnog društva, građanski aktivisti i predstavnici političkih partija razgovarali su o izazovima sa kojima se LGBTIQ+ osobe suočavaju i o njihovim potencijalnim rješenjima.

Organizatori su poručili da sloganom "Đe su naša prava?" pozivaju sve građane Crne Gore da postave sebi to pitanje, podsjećajući na brojne probleme sa kojima se LGBTIQ+ zajednica susreće.

- Ljudska prava u Crnoj Gori generalno su ugrožena i sve češće zanemarivana - navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, događaj su organizovali Spektra i Kvir Montenegro, uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, a u sklopu 12. Montenegro Prajda.

Ovogodišnju Monenegro prajd biće održan 28. septembra, pod sloganom "Đe su naša prava?".

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 18:47