/ - FOTO: PREZTETO SA UCG
28/03/2024 u 21:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predavanje 29. marta: Na pitanje koliko je ledeno doba bilo hladno kod nas pokušaće da odgovori prof. dr Slobodan Marković

Jedan od vodećih svjetskih istraživača u oblasti geonauka prof. dr Slobodan Marković održaće predavanje na temu "Koliko je ledeno doba bilo hladno kod nas?" u petak, 29. marta u 12.30 sati, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Prof. dr Marković redovni je profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu od 2009. godine. Od decembra 2023. godine, kao rezultat inicijative Odbora za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, te odluke Senata, angažovan je kao gostujući istraživač i predavač na Univerzitetu Crne Gore, objavljeno je na sajtu UCG.

Rad profesora Markovića prepoznat je ne samo u regionu već i na globalnom nivou. Uvršten je u prestižnu Stanfordsku listu 2% najuspješnijih istraživača u svijetu za rezultate postignute u 2020. i 2021. godini. Aktivno je uključen u rad mnogih međunarodnih naučnih asocijacija, a takođe je i recenzent i gostujući urednik u brojnim vodećim međunarodnim časopisima. Takođe, član je Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) od 2015. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 13:47