popis stanovništva / - FOTO: MONSTAT
31/10/2023 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednici nacionalnih vijeća: Spajić da pokrene dijalog o uslovima za popis

Suljo Mustafić, Faik Nika, Zvonimir Deković, Sabrija Vulić i Mensur Šaljaj zatražili hitan razgovor sa premijerom

Predstavnici nacionalnih vijeća pozvali su novoizabranog premijera Milojka Spajića da otvori dijalog o uslovima za kredibilan i legitiman popis stanovništva u Crnoj Gori.

Predsjednici Bošnjačkog vijeća, Nacionalnog savjeta Albanaca, Hrvatskog nacionalnog vijeća, Savjeta Muslimana i Romskog savjeta - Suljo Mustafić, Faik Nika, Zvonimir Deković, Sabrija Vulić i Mensur Šaljaj, česitali su Spajiću i njegovom kabinetu na izboru i poželjeli im uspjeh u radu za dobrobit svih građana.

- Imajući u vidu razumnu odluku koju ste najavili u cilju kompromisnog odgađanja i dogovora u vezi sa održavanjem popisa, pozivamo Vas da, u najhitnijem roku, otvorimo dijalog o uslovima za kredibilan i legitiman popis stanovništva u Crnoj Gori - kaže se u dopisu.

Ocjenjuje se da razgovori o tome treba da prethode bilo kakvoj odluci o novom datumu održavanja popisa kako bi, kroz dogovor sa svim zainteresovsnim stranama, došli do najboljih rješenja, u cilju stvaranja ambijenta i uslova za popis od povjerenja.

Predstavnici nacionalnih vijeća predložili su hitno održavanje zajedničkog sastanka sa Spajićem na kojem bi detaljnije razgovarali o tom, kako su naveli, izazovnom procesu u vrlo delikatnom vremenu u Crnoj Gori.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:20