Зграда Пријестоница Цетиње / Пријестоница Цетиње
13/10/2021 u 15:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пријестоница ће стипендирати десет студената

Из Пријестонице су истакли да право на стипендиjу имаjу студенти примиjењених основних и академских основних студиjа коjи су наjбољи на другоj и наредним годинама студиjа, положили су испите из претходне године студиjа у висини од наjмање 90 одсто ЕЦТС кредита и постигли индекс успjеха наjмање 9,00

Приjестоница Цетиње расписала jе конкурс за додjелу студентских стипендиjа за академску 2021/2022. годину.

Приjестоница је у складу са одлукама о стипендирању студената и о броjу и висини стипендиjа за 2021/2022. годину, додjељуjе десет стипендиjа, седам према индексу успjеха, jедну студенту, особи са инвалидитетом, jедну кориснику права из области социjалне и дjечиjе заштите и jедну припаднику мањинских народа, независно од индекса успjешности.

– У случаjу да из наведених категориjа, нема подносилаца приjаве или буде више кандидата са истим условима, индекс успjеха ће бити главни критериjум при доношењу одлуке – наводе из Пријестонице.

Из Пријестонице су истакли да право на стипендиjу имаjу студенти примиjењених основних и академских основних студиjа коjи су наjбољи на другоj и наредним годинама студиjа, положили су испите из претходне године студиjа у висини од наjмање 90 одсто ЕЦТС кредита и постигли индекс успjеха наjмање 9,00.

– Уз услов да су црногорски држављани и имаjу пребивалиште на териториjи Приjестонице Цетиње, први пут су уписали семестар студиjске године, ниjесу губили ниjедну годину током студиjа, незапослени су и млађи од 26 година – наводи се у конкурсу.

Право на стипендиjу, уз исти услов, имаjу и студенти примиjењених основних и академских основних студиjа из ОСИ популациjе, корисници права из области социjалне и дjечиjе заштите и припадници мањинских народа независно од индекса успjеха.

Рок за подношење приjава jе 15 дана од дана обjављивања конкурса, а могу се предати непосредно на шалтерима Грађанског бироа или путем поште на адресу Приjестоница Цетиње - Секретариjат за културу, спорт и младе, Улица Баjа Пивљанина бр. 2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:20