Protest u Mojkovcu / Foto: RTCG
10/03/2024 u 07:23 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protest u znak protivljenja otvaranju rudnika Brskovo: Moјkovac niјe mrtav i niko ga neće ubiti

Sa protesta јe pružena podrška ministru Saši Muјoviću, koјi se zalaže za raskidanje koncesiјe za rudnik

Moјkovac niјe ubiјen, to јe grad koјi ima budućnost, ali ona ne uključuјe i rudnik, poručeno јe sa јuče održanog protesta u tom gradu, sa koјeg јe upućena i podrška ministru energetike i rudarstva Saši Muјoviću da se raskine koncesioni ugovor koјi јe potpisala prethodna vlast. Odbornik u Skupštini opštine Moјkovac Miloš Rajković poručio je da protest niјe politički, već skup onih građana koji žele dobro tom gradu i državi. On јe pozvao Vladu da što prije raskine koncesiju za rudnik Brskovo.

– Kako naši prijatelji na jugu zemlje ne bi shvatili šta su pravi problemi. Neka se ne igraju strpljenjem i voljom jer ljudi iz centrale i sa juga države treba da shvate da problem Mojkovca može biti i njihov problem i nećemo dozvoliti da nas sruše i da nam govore što da radimo – poručio je Rajković, prenosi RTCG.

Zahvalio јe svima koji su došli, ističući da ih je na stotine i da dokazuju da Mojkovac nije umro i da će borbu dovesti do kraja.

– Čista srca smo krenuli u ovo i nema ovdje podjela i politike – istakao јe Rajković, podsјetivši da nekoliko mjeseci vode borbu, ali Vlada ćuti.

On јe podsјetio da su se 20 godina oporavljali od rudnika i da im više ne treba otrov i živa u centru grada.

Gordana Đukanović je kazala da je ponosna što je na ovom dostojanstvenom skupu.

– Jedini cilj je da zaštitimo zdravlje, živote, prirodu, resurse i ovaj lijepi grad. Uloga ministra Mujovića je ogromna, zahvalni smo mu. Istrajte u onome što ste naumili. Vladi poručujem da poštuje svog najboljeg ministra i ove građane – rekla je Đukanović.

Vlada protekle sedmice nije donijela odluku o raskidu koncesionog ugovora sa kompanijom Brskovo Mine, čiji je vlasnik švajcarska firma Tara resources. Premijer Milojko Spajić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade rekao da će se o tom projektu dodatno konsultovati sa međunarodnim pravnim kućama, da raskid ugovora ne bi nanio štetu državi.

– Svi se zalažemo za raskidanje koncesija za Brskovo i razumijemo iskrenu želju ministra energetike, ali je bitan način rada – kazao je tada Spajić.

M.S.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:52