Ilustracija / - FOTO: PIXABAY
24/06/2024 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prvi put od izbijanja rata: Ukrajinac dobio crnogorsku vozačku dozvolu

Vozačka dozvola izdata je u Budvi muškarcu iz Ukrajine, kome je odobrena privremena zaštita u našoj zemlji, saopštila je danas Milena Vujović iz Građanske alijanse, navodeći da je to prvi put od izbijanja rata u toj zemlji.

Kako je navela, kroz intenzivnu komunikaciju i saradnju Građanske alijanse sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, konačno je uklonjena tehnička barijera koja je taj proces činila nemogućim.

- Pa sada stranci sa privremenom zaštitom nesmetano mogu da predaju zahtjev za izdavanje vozačke dozvole u Crnoj Gori - dodala je.

Kazala je i da ohrabruje informacija da je u međuvremenu, u Baru, prihvaćen još jedan njihov zahtjev za izdavanje vozačke dozvole osobi koja ima status stranca sa privremenom zaštitom i očekuju da će taj proces biti uspješno završen do kraja ove sedmice.

- Građanska alijansa poziva sve područne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova da slijede navedene pozitivne primjere i omoguće licima koja imaju status stranca sa privremenom zaštitom da ostvare svoje pravo i ukrajinsku vozačku dozvolu zamijene crnogorskom - poručila je Vujović.

Aktivnosti pružanja pravne pomoći strancima iz sistema privremene zaštite Građanska alijansa realizuje u saradnji sa UNHCR-om kroz projekat “Pružanje pravne pomoći tražiocima azila, izbjeglicama i licima u riziku od apatridije u Crnoj Gori”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 13:15