Nikica Purlija / - DPS
12/08/2024 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Purlija: Obezbijedićemo i urediti prostor za apoteku u Virpazaru

U Virpazaru nadležni državni organi nikako da riješe pitanje otvaranja apoteke, zbog čega je lokalna vlast u Baru odlučila da obezbijedi i uredi prostor, kazala je Nikica Purlija, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar.

- U Baru funkcioniše odgovorna i radom posvećena lokalna vlast koja je veoma često primorana da rješava i pitanja izvan svoje nadležnosti, kako naši sugrađani ne bi trpjeli posljedice neodgovornog upravljanja zdravstvenim, ali i drugim sistemima sa državnog nivoa, čemu svakodnevno svjedočimo - kaže Purlija.

Ističe da već predugo traju "muke" nadležnih državnih organa u pogledu otvaranja apoteke u Virpazaru, pravdajući to nedostatkom adekvatnog prostora, stoga je lokalna uprava u Baru krajem jula predložila Montefarmu prostor na katastarskoj parceli 254 KO Virpazar na koju ima pravo raspolaganja Opština Bar za otvaranje apoteke, a trenutno su u fazi proceduralne radnje za adaptaciju ovog prostora koji će finansirati Opština Bar.

- Zaista očekujemo da ovo predloženo rješenje bude prihvatljivo za predstavnike Montefarma i da konačno riješimo ovo važno pitanje - kaže Purlija.

Ona je kazala da ovakav pristup iznalaženja rješenja za sva pitanja koja se tiču naših sugrađana su pokazatelj odgovorne lokalne vlasti koja funkcioniše, koja nije opterećena političkim razlikama i nadležnostima.

- To smo pokazali ne samo odnosu na ovo pitanje, već i u odnosu na druge važne projekte u Baru, ali i rješavanja izazova na aktuelna pitanja koja se tiču Crmnice i Crmničana i daljeg razvoja ovog područja.

Mještani Virpazara i Sutomora za ljekove putuju i po 50 kilometara

Navodi da je svima dobro poznato da je ovakav oblik obezbjeđivanja zdravstvene zaštite od izuzetnog značaja za stanovništvo i da je moralo biti veće odgovornosti u pogledu rješavanja ovog pitanja u prethodnom periodu.

- Prosto je nevjerovatno i neprihvatljivo da nadležni državni organi i institucije, počev od Ministarstva zdravlja, Doma zdravlja i Montefarma, već nekoliko godina unazad, pokazuju nesposobnost prilagođavanja zahtjevima društva, a prije svega reklo bi se nijesu voljni da, u mjesnoj zajednici Crmnica, u kojoj živi veliki broj stanovnika i boravi veliki broj turista, obezbijede adekvatan prostor i uslove za otvaranja apoteke.

Da stvar bude gora, prostor koji je korišćen za apoteku u prethodnom periodu je, na krajnje sumnjiv i volšeban način, po nižoj vrijednosti od tržišne, prodat fizičkom licu, a rezultat svega toga je da pored ulaza u objekat Doma zdravlja, umjesto u apoteku, sada imamo ulaz u privatne apartmane - kaže odbornica DPS-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

09. septembar 2024 21:38