Ivana Radičević Raščanin / - PORTAL DAN
04/12/2023 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rašanin Radičević: Napadi na Tanju Bardić su neprihvatljivi

Govor mržnje je i dalje veoma izražena pojava, koja u potpunosti otežava proces unapređenja položaja žena u politici u Crnoj Gore, poručila Predsjednica Foruma žena SD

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin Radičević osudila je govor mržnje i prijetnje upućene preko društvene mreže menadžerki opštine BarTanji Bardić.

- Želimo da izrazimo našu duboku zabrinutost zbog nedavnih prijetnji koje su upućene na društvenoj mreži potpredsjednici Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore i menadžerki opštine Bar Tanji Bardić. Govor mržnje je i dalje veoma izražena pojava, koja u potpunosti otežava proces unapređenja položaja žena u politici u Crnoj Gori - istakla je Raščanin Radičević.

Ona navodi da su ovakvi slučajevi u potpuno neprihvatljivi i predstavljaju ozbiljno kršenje prava na slobodu izražavanja i bezbjednost pojedinaca.

- Svako ima pravo na svoje mišljenje i slobodu izražavanja, ali to ne smije uključivati govor mržnje, prijetnje, nasilje ili zastrašivanje jer svi smo odgovorni za svoje postupke na internetu i trebamo biti svjesni da naša riječ može imati stvarne posljedice - navodi predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata.

Govor mržnje i nasilje nad ženama u politici mogu obeshrabriti žene da se politički aktiviraju, da se kandiduju i osvoje političku poziciju.

Na taj način može se potpuno uzdrmati temeljna vrijednost demokratskog procesa,zato je neophodna hitna reakcija nadležnih institucija,da ozbiljno shvate ove prijetnje i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se identifikovali počinioci, zaključuje Raščanin Radičević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 12:32