/ - PHOTO BY MARGARET JASZOWSKA ON UNSPLASH
30/10/2023 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan oglas za raspodjelu besplatnih obroka za 2024. godinu

Riječ je, kako kažu, o raspodjeli 700 dnevnih besplatnih obroka za narednu godinu koji se serviraju u objektu Narodne kuhinje na Koniku, a određeni broj obroka dostavlja se na pojedinačne kućne adrese

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada raspisao je oglas za raspodjelu besplatnih obroka za 2024. godinu. Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 15 dana od dana objavljivanja oglasa, odnosno do 09. novembra, navodi se u saopštenju PG biroa.

Riječ je, kako kažu, o raspodjeli 700 dnevnih besplatnih obroka za narednu godinu koji se serviraju u objektu Narodne kuhinje na Koniku, a određeni broj obroka dostavlja se na pojedinačne kućne adrese.

“Pravo prijave na oglas imaju pojedinci, porodice, članovi porodice i lica pod starateljskom zaštitom koja se nalaze u stanju socijalne potrebe: korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, dodatka za njegu i pomoć, lične invalidnine, lica čija penzija ne prelazi visinu minimalne zarade u Crnoj Gori i slično”, piše u saopštenju.

Kako preciziraju, prednost u ostvarivanju usluge besplatni dnevni obrok imaju: samohrane osobe, koje zbog trajne promjene zdravstvenog stanja, invalidnosti ili starosti nijesu u mogućnosti da pripreme obrok; osobe sa fizičkim, intelektualnim i senzornim invaliditetom, kao i sa teškim hroničnim ili malignim oboljenjima.

“Zainteresovana lica, za sebe i članove svoje porodice, dužna su uz prijavu priložiti sljedeću dokumentaciju: dokaz o prebivalištu - fotokopija biometrijske lične karte; dokaz o broju članova porodičnog domaćinstva; izvod iz matičnog registra rođenih za članove domaćinstva; dokaze o prihodima članova domaćinstva; dokaz o zdravstvenom stanju podnosioca zahtjeva i članova porodičnog domaćinstva”, piše u saopštenju.

Prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi, na propisanom obrascu, na šalteru Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada (Ul. Vuka Karadžića br. 16) od 08.00 do 15.00 sati.

“Komisija sastavljena od predstavnika Sekretarijata za socijalno staranje, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Udruženja penzionera, na osnovu prispjele dokumentacije i neposrednog uvida utvrđuje redosljed kandidata koji ispunjavaju uslove oglasa. Komisija sačinjava listu korisnika besplatnog obroka i mjesečno vrši reviziju i dopunu iste. Neblagovremene prijave Komisija neće razmatrati”, piše u saopštenju.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti svakog radnog dana u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje ili pozivom na broj telefona: 020/447-169.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:05