Очекују нове прваке / - LAZAR RUZIC
30/03/2022 u 12:07 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи очекују позив: Упис првака у априлу

Претходних година Министарство просвjете је организовало упис будућих првака од 1. априла, а очекуjе се да ће та пракса бити настављена и за ову генерациjу

У први разред основне школе шестогодишњаци се уписуjу од априла, како jе предвиђено Законом о општем образовању и васпитању, а потребно jе да родитељи заjедно са њима прођу кроз неколико процедура и корака како би у септембру били спремни за оваj важан почетак, наводе из Удружења Родитељи.

Претходних година Министарство просвjете је организовало упис будућих првака од 1. априла, а очекуjе се да ће та пракса бити настављена и за ову генерациjу.

– Дjеца у Црноj Гори школовање почињу у календарскоj години у коjоj наврше шест година живота, а припреме за то крећу у првом кварталу године. Основно образовање у Црноj Гори jе обавезно према Уставу и Закону о основном образовању и васпитању. Сваки родитељ или старатељ обавезан jе да дjецу узраста од шест до 15 година упише у школу. Закон прописуjе новчану казну од 100 до хиљаду и по еура за неуписивање дjетета, односно ако диjете не похађа наставу – наводе из Удружења Родитељи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:13