/ - FOTO: POTPREDSJEDNIšTVO BOšNJAčKOG VIJEćA U CRNOJ GORI
30/03/2024 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šahmanović: Napredak Bošnjaka zavisi od hrabrih pojedinaca

Potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Bejto Šahmanović bio je domaćin ramazanske večere- iftara koja je organizovana u Plavu. On je poručio da napredak Bošnjaka zavisi od hrabrih pojedinaca.

Tom prilikom on je istakao da se kroz umrežavanje, prije svega odvažnih intelektualaca iz reda mlađe generacije Bošnjaka, nastoji staviti po strani sve ono što dijeli.

U prvi plan treba istaći ljudske i moralne vrijednosti koje su nas na ovom iftaru putem okupile. Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori kao krovna institucija svih Bošnjaka ne treba da bude poligon za bilo kakve političke utakmice raznih pojedinaca ili organizacija. Mjeseca Ramazana je dobra prilika da tu ideju približimo ljudima, dodao  je Šahmanović.

Navodeći da je Plav oduvijek simbol za dobre međuljuske odnose nevezano za političke razlike, osvrtnuo se i na dobrosusjedske odnose s prijateljima iz albanske zajednice, čemu svjedoči i njihovo prisustvo iftaru

Skup je bio prilika da se razgovara i o aktuelnim društveno-političkim temama sa fokusom na ulogu i značaj bošnjačke zajednice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:41