Šaranović i Bušardi / - FOTO: MUP
23/01/2024 u 10:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šaranović: Uskoro donošenje novog Pravilnika o praćenju životnog stila policajaca

Ministrar Šaranović i šef predstavništva UNHCR-a Žan Iv Bušardi saglasili su se da Crna Gora pruža podršku izbjeglicama i osobama bez državljanstva

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović razgovarao je sa šefom predstavništva UNHCR-a u Crnoj Gori Žan Iv Bušardijem.

Razgovor je bio prilika da ministar sagovornika upozna o rezultatima dosadašnjeg rada ali i budućim prioritetima. Naglašena je odlična saradnja sa tom agencijom Ujedinjenih Nacija i konstatovano odgovorno djelovanje MUP-a kada je u pitanju prihvat izbjeglica, smještajni kapaciteti za strance, kao i privremena zaštita lica iz Ukrajine.

- UNHCR je prirodan partner Ministarstva unutrašnjih poslova i raduje me saradnja koja je na visokom nivou. Najbolja potvrda te saradnje je niz projekata na kojima zajednički radimo i doprinos UNHCR-a jačanju kapaciteta Crne Gore kada je u pitanju prijem izbjeglica i ostalih lica u potrebi - kazao je ministar Šaranović.

On je istakao i značaj podrške UNHCR-a u izradi izmjena Zakona o strancima kao i finansijsku pomoć, imajući u vidu broj izbjeglica, tražilaca azila i apatrida sa kojima se Crna Gora susreće.

Šef predstavništva UNHCR-a ocijenio je da je saradnja UNHCR-a i MUP-a odlična i da uvijek postoji prostor za poboljšanja.

- Veoma je važno da izbjeglice i osobe bez državljanstva imaju podršku ministarstva. Zahvalni smo što je Crna Gora primila značajan broj izbjeglica iz Ukrajine, najveći po glavi stanovnika u svijetu i ponudila im privremenu zaštitu. UNHCR će nastaviti da asistira u rekonfirmaciji njihovog statusa - poručio je Bušardi.

Ministar Šaranović je istakao da MUP u kontinuitetu radi na snaženju kapaciteta u brojnim oblastima, te da je, nakon duže od godinu, konačno riješen status XIV generacije akademaca Policijske akademije.

- To je samo dio široke akcije potpune revitalizacije policijskih struktura koja podrazumijeva opsežne aktivnosti na podizanju integriteta policijskog aparata čiji će samo jedan od snažnih mehanizama biti donošenje novog Pravilnika o praćenju životnog stila službenika. Da bi Ministarstvo uživalo domaći i međunarodni ugled, nema nevažnih tema i oblasti u kojima nećemo napraviti iskorak i nema toga što nas u tako predanom poslu može spriječiti - zaključio je ministar Šaranović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 21:59