Dragoslav Šćekić / - VLADA CRNE GORE
03/04/2024 u 13:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić čestitao Dan studenata: Istraživački duh i želja za znanjem temelj budućnosti i razvoja društva

Potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić čestitao je svim visokoškolcima 4. april, dan posvećen tragično nastradalom Žarku Marinoviću koji je izgubio život u studentskim demonstracijama na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1936.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, u susret Danu studenata koji se obilježava 4. aprila, čestitao je svim visokoškolcima dan posvećen tragično nastradalom Žarku Marinoviću, koji je izgubio život u studentskim demonstracijama na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1936. godine.

Potpredsjednik Šćekić je u čestiki napisao da su predanost, istraživački duh i želja za znanjem studenata temelj budućnosti i razvoja društva, kao i da je njihova uloga kao nositelja promjena i inovacija neizmjerno važna za Crnu Goru.

- Žarko Marinović je te 1936. godine na studentskim protestima u Beogradu podnio veliku žrtvu, kako bi se svi studenti u Crnoj Gori, a i na Balkanu, mogli slobodno obrazovati, stečena znanja prenositi novim generacijama, a našu državu unaprijediti i stvoriti svojim sugrađanima bolje uslove za život - naveo je Šćekić.

Potpredsjednik Šćekić je studentima poželio da njihova mladalačka energija i entuzijazam budu vodilja u ostvarivanju svih ciljeva i snova koje imaju, kao i da uvijek budu otvoreni prema novim idejama, da istražuju, uče i rastu kao pojedinci.

- Važno je da se cijeni vaš trud i rad koji ulažete u svoje obrazovanje. Nastavite hrabro koračati naprijed, jer vi ste oni koji oblikuju budućnost naše zemlje. Želim vam mnogo uspjeha u vašim akademskim poduhvatima i ličnom razvoju - zaključio je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:34