Odbor za zdravstvo, zasjedanje odbora za zdravstvo, Dragoslav Scekic, ministar zdravlja / ODBOR ZA ZDRAVSTVO, ZASJEDANJE ODBORA ZA ZDRAVSTVO - IVAN PETROVIC-IPE
03/10/2022 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šćekić: Ljekovi u bolnicama i apotekama sledeće sedmice

U Vladi Crne Gore dominira veliko raspoloženje da se problemi u zdravstvu urgentno rješavaju, rekao je Šćekić

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić saopštio je da je danas završen tender za nabavku ljekova, te najavio da bi već sljedeće sedmice u punom kapacitetu trebalo da budu snabdjevene bolnice, apoteke i sve zdravstvene ustanove.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG kazao kako se nada da se više nikad neće dozvoliti da neodgovornim ponašanjem iz prethodnog perioda ne bude dovoljno sredstava za zdravstveni sistem.

-Već se stvari polako vraćaju u normalu. Imamo problem koji nije vezan za rebalans, za nedostajuća sredstva, već je vezan za generalna kretanja na evropskom i svjetskom nivou. Kriza je stvorila mnogo problema- pojašnjava ministar.

Kaže i kako u Vladi Crne Gore dominira veliko raspoloženje da se problemi u zdravstvu urgentno rješavaju i da zdravstveni sistem bude prioritetan segment našeg društva.

Saopštio je i da se ne treba čuditi što smo došli u situaciju u kojoj se nalazi javni zdravstveni sistem u zemlji.

-Moramo shvatiti da nešto što se godinama i decenijama urušavalo ne možemo za tri mjeseca vratiti u normalu, ali je dosta stvari koje se svakodnevno rješavaju- rekao je Šćekić.

Kazao je da su davali sve od sebe da se obezbijede ljekovi, posebno za najteže bolesnike: "Bilo je u jednom momentu zastoja, ali nije bilo dramatičnih zastoja".

Šćekić tvrdi i da rebalansom budžeta za 2022. nijesu zaustavljeni najavljeni projekti.

-Pokušava se spinovati da su zaustavljeni kroz rebalan jer su određena sredstva prenesena na neke druge pozicije. I treba da budu. Ne smijemo da budemo sebični. Ako znamo da se narednih dva mjeseca ne mogu izvoditi radovi, jer nijesu raspisani tenderi, zašto bi zadržavali ta sredstv- rekao je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 14:17