Nikola Selaković / screenshot TV Adria
28/07/2024 u 15:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Selaković: Jedinstvo naroda u bolu, patnji ali i u sjećanju na nevino postradale

Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas, kao član Vlade Republike Srbije i izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prisutan ovdje u Velici u opštini Plav, mjestu velikog zločina koji se ovdje dogodio prije tačno 80 godina, istakao je ministar kulture u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković.

Upravo ovo pokazuje jedinstvo naroda, u bolu, patnji ali i u sjećanju na nevino postradale žene, djecu i starce,  kazao je Selaković.

- Stradali su samo zato što su bili pravoslavni i što su bili Srbi, kao što su rekli patrijarh i vladika Metodije. Ovim pokazujemo na jedan način sjećanje na te nevine žrtve, a sa druge strane svoju opredjeljenost ka miru, ka zajedničkom životu, ka nezaboravu ali i praštanju, jer bez toga nema budućnosti. Kao što zajedno sa Republikom Srpskom obilježavamo bolne i  teške datume iz naše prošlosti, ali i one koji nas čine velikim i značajnim narodom gdje smo bili veliki  u pobjedama, tako i jesmo ovdje na poziv bratstva Jokića upravo u selu Velika na sjeveru Crne Gore da pokažemo da ne zaboravljamo one  koji su bili iste vjere i roda kao mi, a koji su samo zbog toga stradali i ni zbog čega drugog, da pokažemo da njihova žrtva nije zaboravljena - naveo je Selaković.

Patrijarh Porfirije služio liturgiju u čast stradalih Srba u Velici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 08:57