Šimun u Nikšiću / - FOTO: VLADA CRNE GORE/B.ĆUPIć
16/02/2024 u 16:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šimun: U planu izgradnja Urgentnog bloka, rekonstrukcija porodilišta u Nikšiću

On je najavio i rekonstrukciju porodilišta, kao i nabavku medicinske opreme za bolnicu

Nikšić bi uskoro mogao da dobije novi Urgentni centar sa odjeljenjima neurologije i odjeljenjem palijativne njege, saopštio je ministar zdravlja Vojislav Šimun tokom posjete Nikšiću.

- To je projekat koji je naveden i zaveden u kapitalnom budžetu Crne Gore za 2024 godinu i već je fazi glavnog projekta. Osim ovog, imamo  i projekat rekonstrukcije bolničke kuhinje koji iznosi preko  300 hiljada eura, ali i druge koje ćemo kao resorno ministarstvo podržati - najavio je Šimun.

On je najavio i rekonstrukciju porodilišta, kao i nabavku medicinske opreme za bolnicu.

- U kapitalnom budžetu od 20 miliona eura postoji mogućnost da se ova sredstva iskoriste za tu namjenu - dodao je Šimun. 

Potredsjednik Vlade za zdravstvo, rad i obrazovanje Srđan Pavićević je istakao čuvenu tradiciju nikšićke bolnice, naglasivši viziju i visoku posvećenost medicinkog osoblja.

- Mi smo iznijeli naš plan. Smatramo da je nabolje da ovaj problem prevaziđemo tako što ćemo kroz adekvatnu pravnu proceduru usvojiti modalitet kojim ćemo otvoriti granice i tržište rada i konačno internacionalizovati ponudu na nivou regiona i šire - kazao je Pavićević.

On je osnažio kolege u bolnici da budu agilniji u korišćenju evropskih Fondova i IPA projekata.

- Kao primjer za dobar učinak na tom planu naveo bih opštu bolnicu u Baru, kao i Bijelom Polju - zaključio je Pavićević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:00