Vojislav Šimun i Huan Santander / - MINISTARSTVO ZDRAVLJA
11/12/2023 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šimun: Zdravlje djece je imperativ od kojeg ne odstupamo

Niti možemo niti smijemo imati važnijih obaveza do onih koje su usmjerene na rani razvoj djece, poručio ministar zfdravlja

Ministar zdravlja Vojislav Šimunsastao se danas sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom povodom međunarodnog dana međunarodnog fonda za djecu i omladinu Ujedinjenih nacija.

Briga o zdravlju djece, koju sa partnerima iz UNICEF-a decenijama razvijamo, mora biti imperativ donosioca odluka, ali i društva i zajednice u cjelini, poručio je ministar zderavlja Vojislav Šimun povodom Dana UNICEF-a. 

- Niti možemo niti smijemo imati važnijih obaveza do onih koje su usmjerene na rani razvoj djece, njihov nesmetan i sveobuhvatan pristup zdravstvenoj zaštiti kroz jačanje nacionalnih kapaciteta za zaštitu, promociju i ostvarivanje svih  njihovih prava - naveo je u čestitki ministar zdravlja Viojislav Šimun. 

Crna Gora je jedna od preko 190  zemalja i teritorija u kojima radi UNICEF. Njihova misija je da životi djece budu spašeni, njihova prava odbranjena i pružena im pomoć da ostvare svoj potencijal- od ranog djetinjstva do adolescencije.

- Uz želju da svoju misiju nastave sa istim ciljem i uz obećnje da će u resoru zdravlja imati istinskog i pouzdanog partnera na tom putu, čestitam međunardni dan UNICEF-a šefu predstavništva ove organizacije u Crnoj Gori Huanu Santanderu i svim članovima ove međunarodne organzacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. septembar 2024 18:34