/ - SKUPšTINA/PRINTSCREEN
09/02/2023 u 14:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skupština pokrenula portal E-peticije

Korišćenjem ovog portala, građani će biti u mogućnosti da lakom upotrebom modernih tehnologija pokrenu pitanja iz zakonodavne aktivnosti i time efikasnije učestvuju u političkom životu, utičući na proces kreiranja javnih politika

Skupština Crne Gore pokrenula je portal E-peticije - jedan od najinovativnijih instrumenata koji građanima pruža priliku da kroz javne peticije i zahtjeve ostvare direktnu komunikaciju sa Skupštinom, njenim radnim tijelima i službama.

- Ovaj portal predstavlja još jedan vid otvorenosti Skupštine Crne Gore prema građanima i pitanjima od interesa za svakodnevni život, što instituciju Skupštine čini transparentnijom. Korišćenjem ovog portala, građani će biti u mogućnosti da lakom upotrebom modernih tehnologija pokrenu pitanja iz zakonodavne aktivnosti i time efikasnije učestvuju u političkom životu, utičući na proces kreiranja javnih politika, navodi se u saopštenju Skupštine.

Portal e-peticije, kojem se može pristupiti putem linka https://epeticije.skupstina.me/new-petition,  u potpunosti je fleksibilan i uređen u skladu sa potrebama i zahtjevima kojima se postiže puna tačnost, povjerljivost, transparentnost i zakonitost sprovedenih procedura neophodnih za rad.

- Na ovaj način, portal E-peticije predstavlja priliku da građani upotrijebe svoje ustavno pravo i da se pojedinačno ili zajedno sa drugima, obrate državnom organu ili organizaciji koja vrši javna ovlašćenja u cilju dobijanja odgovora. Shodno navedenom, koristimo priliku da informišemo javnost da je u utorak, 7. februara 2023. godine, Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje upućena na razmatranje peticija Za spas Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo, koja je u datom trenutku imala 7912 potpisa, zaključuje se u saopšptenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:12