Budimir Raickovic i Margaret Vestager / - AMM
08/06/2024 u 11:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Snažna podrška evropskih menadžera naporima Crne Gore za članstvo u EU

Generalna skupština Evropske konfederacije menadžera CEC se na inicijativu predsjednika AMM-a osvrnula na aktuelne napore i rezultate koje čini Crna Gora na planu punonopravnog članstva u EU kao i na značaj tog pristupanja za poslovnu zajednicu.

- Tom prilikom najviši organ ove organizacije je pozdravio postignute rezultate Crne Gore i iskazao punu i nepodijeljenu podršku crnogorskim kolegama i njihovoj državi na ubrzanom putu ka ispunjenju tog cilja. saopšteno je iz Asocijacije menadžera.

Na Generalnoj Skupštini Evropske konfederacije menadžera CEC održanoj u Kopenhagenu 6. i 7. juna, ispred Asocijacije menadžera CG učestvovao je njen predsjednik Budimir Raičković.

Generalna Skupština je za predsjednika izabrala Maxime Legranda iz Francuske, a za generalnog sekretara Torkilda Justesena iz Danske. 

Odlukom CEC-a Asocijacija menadžera je dobila dva mjesta u Administrativnom savjetu.

CEC je formiran 1951. godine od strane Francuske, Nemačke i Italijanske konfederacije menadžera i rukovodilaca. Uzimajući u obzir da ova organizacija predstavlja snažan i uticajan glas od preko million evropskih menadžera, onda je posebno jasno koliko uvažavanje sa njenom pozicijom u Administrativnom savjetu ima AMM kao crnogorska krovna liderska i menadžerska organizacija.

- Drugi dan rada između ostalog bio je posvećen i temama liderstva, vještačke intelegencije, zelene i digitalne tranzicije. Takođe jedna od fokus tema su bili predstojeći izbori za Evropski Parlament kao i očekivanjima od budućeg sastava Evropske Komisije. Tom prilikom na Generalnoj Skupštini CEC, obratila se izvršna potpredsjednica Evropske Komisije Margaret Vestager, navodi se u saopštenju.

Domaćin Generalne Skupštine je bila Danska Asocijacija menadžera Ledarna.

Uručene godišnje nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 07:42