Општина Бар / - фото: Драган Стојановић
24/01/2022 u 16:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Снажне жене-снажан БАР” - нова линија подршке развоју женског предузетништва

Право на учешће у програму подршке имају пунољетне незапослене жене које желе покренути бизнис у циљу даљег развоја предузетништва у локалној заједници

Општина Бар покренула је нову линију подршке развоју женског предузетништва “Снажне жене-снажан Бар” у оквиру пројекта „Wорлд оф Wорк​ ин Монтенегро: Павинг тхе Роад то Рецоверy“ који финансира Фонд за добро управљање Владе Велике Британије, а који се спроводи у сарадњи са Међународном организацијом рада.

-Локално партнерство за запошљавање, као савјетодавно тијело локалне управе, објавило је данас јавни позив за учешће у овом програму подршке развоју женског предузетништва.

Право на учешће у програму подршке имају пунољетне незапослене жене које желе покренути бизнис у циљу даљег развоја предузетништва у локалној заједници, а које су најмање два мјесеца прије дана објављивања јавног позива пријављене на евиденцији незапослених Завода за запошљавање.

Приоритетне циљне групе су незапослене жене које су остале без посла усљед поремећаја на тржишту изазаваних ЦОВИД пандемијом, жене са инвалидитетом, мајке дјеце са посебним потребама, дугорочно незапослене жене, оне које живе ван градске средине, које остварују права на основна материјална давања у социјалној заштити и које се неформално баве предузетничком дјелатношћу (раде у сивој зони)-наводе из Општине Бар.

Прва фаза подршке подразумијева похађање обуке, док се друга фаза односи на финансијску подршку, односно расподјелу грантова.

Укупан износ средстава опредијељених за расподјелу по овом позиву износи 43.378,18 еура. Финансијска подршка за појединачни бизнис план може износити највише 6.196,88 еура.

Средства су неповратна уз услов да се у цјелости користе за развој регистрованог бизниса.

Незапослене жене заинтересоване за похађање обуке, развој бизнис идеје и покретање властитог бизниса, могу се пријавити путем прописаног обрасца за учешће у програму.

Програм обуке је за 30 кандидаткиња, а одлука о њиховом одабиру биће објављена на веб сајту Општине у року од седам дана од дана затварања Јавног позива.

Образац за пријаву може се преузети у електронској форми са wеб сајта Општине (www.бар.ме ) или у штампаној форми у Грађанском бироу.

Попуњен пријавни образац се електронски шаље на маил адресу лпз@бар.ме  или предаје у Грађанском бироу са назнаком: „За учешће у интервенцији: Снажне жене-снажан Бар“.

Крајњи рок за подношење пријава је 14. фебруар 2022. до 15 часова.

-Додатне информације у вези са пријављивањем на Јавни позив могу се добити слањем упита на е-маил лпз@бар.ме , путем налога на друштвеним мрежама Фацебоок - Снажне жене снажан Бар и Инстаграм – Снажне_жене_снажан_Бар , као и путем телефона 030/301-470,а уколико је неопходно и лично, у канцеларији Секретаријата за привреду (канцеларија бр.219А) сваког радног дана од 9-12 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:30