Ilustracija / - SNP
27/05/2024 u 18:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SNP: Godišnjica pucnja u slobodnu riječ i misao

Danas obilježavamo godišnjicu smrti jednog velikog čovjeka i godišnjicu pucnja u slobodnu riječ i slobodnu misao, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

- I nakon 7.000 dana i noći, i dalje svi postavljamo isto pitanje „Ko je ubio Duška Jovanovića?“ Porodica i građani Crne Gore i nakon dvije decenije ostali su bez odgovora ko su naredbodavci ovog gnusnog zločina - navode iz SNP-a.

Oni navode da su poluge višedecenijskog mraka DPS-a, koje su tada u svojim rukama držale bezbjedonosni sektor, i dalje jake.

- Dok god ne otkrijemo nalogodavca ubistva nijesmo se oslobodili mafijaške ruke bivšeg režima - kažu iz ove partije.

Ističu da je dan kada se na slobodnu riječ i novinarsko pero, na hrabrost i ponos odgovorilo pucnjima bio  opomena svima koji misle drugačije.

- Tog dana nisu ubili Duška Jovanovića, već su pucali u slobodno novinarstvo, na slobodu govora i time stvorili prijetnju bezbjednosti svim građanima Crne Gore - navode iz SNP-a.

(FOTO) Zvaničnici odali počast Dušku Jovanoviću: "Država mora da riješi ovaj dugogodišnji slučaj"

Ipak, kako su istakli, ne smijemo dozvoliti da sloboda govora i javne riječi bude ugušena, a da se lika i djela Duška Jovanovića sjetimo samo 27. maja, na dan njegovog ubistva.

- Duško Jovanović je bio i ostao časni simbol - istine, nade i vjere. Zato, država Crna Gora i mi kao njeni politički predstavnici moramo jednom zauvijek i bez odlaganja obezbijediti da nalogodavce ubistva Duška Jovanovića stigne zaslužena ruka pravde - saopštili su iz SNP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 08:42