Milojko Spajić / - SASAMATIC, VLADA
12/06/2024 u 12:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Posle pola vijeka Pljevlja konačno dobijaju novu bolnicu

Predsjednik Vlade Milojko Spajić saopštio je da će nakon pola vijeka Pljevlja konačno dobiti novu bolnicu, a investicija od skoro 40 miliona eura predstavlja jedno od najvećih ulaganja Vlade u ovaj grad.

Premijer je poručio da je ponosan na tim ministra Šimuna te da se raduje novom kvalitetu zdravstvene usluge za svoje sugrađane i sugrađanke.

Šimun: Izgradnjom nove bolnice u Pljevljima ispisujemo modernu istoriju zdravstva

Podsjećamo, raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu,,projektuj i izgradi”. Nakon 50 godina od izgradnje poslednje bolnice, Crna Gora će dobiti novu bolnicu, koja će pružati zdravstvene usluge građanima Pljevalja i Žabljaka.

- Novi bolnički objekat, vrijednosti od oko 40 miliona eura, značajno će unaprijediti radne uslove medicinskog osoblja, omogućiti pravovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvenih usluga, i stvoriti preduslove za dolazak i ostanak ljekara i medicinskog kadra, poručio je ovim povodom ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Kapaciteti nove Opšte bolnice u Pljevljima imaće preporučenu kvadraturu ukupne bruto površine objekta od oko 11.500 m2. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti organizacije bolnice u skladu sa najvišim standardima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:45