Svečano otvorena prestižna British Academy / - MPNI
27/08/2024 u 08:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Svečano otvorena prestižna British Academy

U Podgorici je juče svečano otvorena prestižna British Academy (britanska akademija).

Svečanosti su, ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija prisustvovale ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i savjetnica u ministarstvu, Isidora Injac.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija čestitala je osnivačima Akademije, naglašavajući da osnivanje British Academy u Crnoj Gori predstavlja važan korak ka primjeni najsavremenijih međunarodnih standarda u obrazovnom procesu.

- Saradnja sa međunarodnim partnerima u oblasti obrazovanja je veoma važna - kazala je ministarka ističući da je British Academy primjer kako se uspješno mogu realizovati savremeni obrazovni programi koji su potpuno usklađeni sa potrebama savremenog doba i da je to model koji treba primjenjivati i u našem obrazovnom sistemu.

image

Tony Macfadyen i Anđela Jakšić Stojanović

- MPNI

Savjetnica u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija je, sa osnivačima i predstavnicima Britanske ambasade presjekla vrpcu i svečano otvorila školu.c

- Veliko mi je zadovoljstvo što se u Podgorici osnovala ova akademija - kazala je Injac ističući njen značaj za unapređenje obrazovnog  sistema u Crnoj Gori, kao i za razvoj mladih talenata.

Istakla je i važnost ove institucije kao inovativnog prostora gdje se podstiču kreativnost, znanje i ključne vrijednosti koje oblikuju društvo.

Jakšić Stojanović: Predloženo povećanje studentskih stipendija i kredita

Ceremonija je završena obilaskom prostorija Akademije, nakon čega su gosti imali priliku da se detaljnije upoznaju sa programom i nastavnim kadrom koji će voditi ovu prestižnu instituciju.

Događaju su prisustvovali i Tony Macfadyen, jedan od osnivača akademije, Sarah Pilbeam Depuy, šefica Misije Britanske ambasade u Crnoj Gori, kao i Peter Middleton, direktor partnerske škole iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 22:13