Тамара Срзентић / - фото: Министарство јавне управе
17/02/2022 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сви коjи испуњаваjу услове да се приjаве на конкурс за предсjедника Комисиjе за жалбе

До именовања предсjедника Комисиjе за жалбе, чланови Комисиjе ће предузимати све радње коjе се односе на стварање процесних претпоставки за рjешавање

Влада Црне Горе jе именовала чланове Комисиjе за жалбе, док jе за предсjедника Комисиjе обновљен jавни конкурс, коjи траjе до 3. марта. Поступак коjи jе претходио именовању кандидата спроведен jе краjње професионално и транспарентно, па из Министарства jавне управе, дигиталног друштва и медиjа позиваjу и охрабруjу све коjи испуњаваjу услове да се приjаве на конкурс за предсjедника Комисиjе, саопштено је из Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија. 

Министарка jавне управе, дигиталног друштва и медиjа, Тамара Срзентић, примила jе у свом кабинету чланове новоизабране Комисиjе за жалбе и том приликом поручила да вjеруjе у њихову стручност, знање и да jе радуjе различитост перспектива и искустава и то што су комплементарни и међусобно се надопуњуjу.

Како се наводи у саопштењу, чланови Комисиjе ће утврдити динамику рада и начин рjешавања заосталих предмета како би на наjефикансиjи начин у што краћем времену риjешили што већи броj предмета, од 469 нериjешених.

- До именовања предсjедника Комисиjе за жалбе, чланови Комисиjе ће предузимати све радње коjе се односе на стварање процесних претпоставки за рjешавање, како би се по окончању поступка именовања одлуке дониjеле у наjкраћем року. Одлуке се доносе већином гласова, коjе предсjедник Комисиjе потписуjе у складу са Пословником о раду Комисиjе за жалбе - рекли су из Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија.

Подсјетимо, сагласно Закону о државним службеницима и намjештеницима Комисиjа за жалбе jе колегиjално тиjело коjу чине предсjедник, коjи заступа и руководи радом Комисиjе и четири члана. Надлежност Комисиjе за жалбе уређена jе Законом о државним службеницима и намjештеницима и Законом о локалноj самоуправи, те у том смислу Комисиjа одлучуjе по жалбама против рjешења првостепених органа коjима jе одлучено о правима, обавезама и одговорностима државних, односно локалних службеника и намjештеника, као и против одлука о избору кандидата по расписаном огласу односно конкурсу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:09