Takmičenje za mlade kreatore evropske kulturne baštine (Young Heritage Makers)   / - TAKMIčENJE ZA MLADE KREATORE EVROPSKE KULTURNE BAšTINE (YOUNG HERITAGE MAKERS)
24/09/2024 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Takmičenje za mlade kreatore evropske kulturne baštine (Young Heritage Makers)

Kao dio manifestacije Dani evropske baštine, Mladi kreatori evropske baštine podstiču buduće generacije da zarone u svoje lokalno okruženje, otkriju istorijske narative i kreativno podijele svoja otkrića.

Sa fokusom na temu „Kulturno nasljeđe, mreže i veze“, ovogodišnji učesnici pozvani su da istraže kako je povezana prošlost Evrope oblikovala njenu sadašnjost, podstičući dublje uvažavanje raznolikog kulturnog pejzaža.

Djeca su budućnost očuvanja i promovisanja baštine, a kroz ovaj poziv želimo da saznamo kako oni doživljavaju svoju lokalnu kulturu, te da predstavimo njihovo viđenje široj evropskoj publici, i povežemo buduće kreatore evropske baštine jedne sa drugima.

Učešće u takmičenju ostvaruje se kroz pripremu video ili vizuelnog materijala (crteži, fotografije..), koji prikazuje tumačenje ili izražavanje nekog aspekta kulturne baštine koji je od posebnog značaja za djecu i mlade, a u skladu je sa ovogodišnjom temom.

Za ovaj poziv moguće je aplicirati do 31.12.2024. godine.

image

Takmičenje za mlade kreatore evropske kulturne baštine (Young Heritage Makers)
 

- TAKMIčENJE ZA MLADE KREATORE EVROPSKE KULTURNE BAšTINE (YOUNG HERITAGE MAKERS)

Ko može učestvovati?

Učešće je otvoreno za sve mlade ljude koji su zainteresovani za baštinu koja ih okružuje, pri čemu će učesnici biti podijeljeni u dvije uzrasne grupe:

Uzrast od 6 do 11 godina (djeca rođena između 2013. i 2018. godine)

Uzrast od 11 do 17 godina (djeca rođena između 2007. i 2013. godine)

 Kako se uključiti?

Učešće u takmičenju mladih kreatora evropske baštine je jednostavno i korisno.

Evo kako možete da učestvujete:

Organizujte aktivnost

Započnite organizovanjem aktivnosti sa svojom grupom na temu „Mladi kreatori evropske baštine“. Ovo može biti bilo šta, od događaja u zajednici ili radionice do lova na blago ili posjete lokalitetu kulturne baštine. Cilj je istražiti i odgovoriti na pitanje: Šta je vaše evropsko nasljeđe?

 Predstavite svoje istraživanje

Kada vaša grupa završi aktivnost, potrebno je da predstavite svoje istraživanje. To se može uraditi putem kratkog video zapisa (do 5 minuta), fotografije, slike ili drugog vizuelnog medija, uz kratak opis projekta (ne više od 800 riječi).

Pošaljite svoj rad

Na kraju, otpremite rad svoje grupe na web adresu Young European Heritage Makers | European Heritage Days

 Ukoliko šaljete video snimak, isti treba otpremiti na veb sajt kao što je YouTube ili Vimeo, jer je moguće poslati samo link do videa ne i sami video na veb lokaciju.

Važno:

Obavezno uključite detalje o svim učesnicima i mentoru koji vodi projekat (Ime i prezime, godište učenika, kontakt e-mail učesnika, ime i prezime mentora i njegov kontakt e-mail i telefon) 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 16:12