Branislav Radulović / - PRIVATNA ARHIVA
18/02/2024 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tradicionalni ‘Dani privrednog prava‘ sjutra u Privrednoj komori

"Dani privrednog prava" tradicionalno se zajedno organizuju od strane Privredne komore i Udruženja pravnika u februaru mjesecu

U okviru tradicionalnih "Dana privrednog prava" Privredna komora i Udruženje pravnika Crne Gore organizuju predavanje dekanice Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajeva prof. dr Zinke Grbo  na temu: "Pravni okvir arbitraže u BiH - možemo (li) bez lex spevijalisa".

Kako je saopšteno iz Privredne komore, učesnike ovogodišnje sesije pozdraviće predsjednica Privredne komore dr Nina Drakić i predsjednik Udruženja pravnika prof. dr Branislav Radulović.

Na temu "Arbitraža u Crnoj Gori" govoriće i Vesko Božović, predsjednik Arbitražnog suda pri PKCG.

Arbitraža je proces rješavanja sporova između stranaka putem treće, nepristrasne osobe ili tijela, poznate kao arbitar ili arbitražni sud.

- Ovaj postupak se koristi kao alternativa tradicionalnom sudskom postupku za rješavanje nesuglasica. Na događaju će biti riječi i o trgovačkoj arbitraži, specifičnoj vrsti arbitraže koja se koristi za rješavanje trgovinskih sporova, posebno onih koji proizlaze iz poslovnih transakcija i ugovornih odnosa između poslovnih subjekata - dodaje se u saopštenju.

Ovogodišnjoj sesiji će prisustvovati profesori privrednog i drugih grana prava, privrednici, preduzetnici, advokati, arbitri, notari i drugi.

"Dani privrednog prava" tradicionalno se zajedno organizuju od strane Privredne komore i Udruženja pravnika u februaru mjesecu i do sada su učesnici bili najeminentniji profesori iz regiona: akademik Jakša Barbić, prof. dr Dejan Popović, prof. dr Mirko Vasiljević i prof.  dr Vuk Radović. 

Ovogodišnja sesija će se održati u ponedjeljak 19-tog februara sa početkom u 10h u velikoj sali Privredne komore Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 18:31