SA SASTANKA / - FOTO: TUžILAšTVO
18/10/2024 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Trgovci ljudima svoje kriminalne aktivnosti sprovode na sve nehumaniji i brutalniji način

Trgovci ljudima svoje kriminalne aktivnosti sprovode na sve nehumaniji i brutalniji način, sa teškim posljedicama po žrtve, ocijenjeno je na sastanku Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, nedozvoljenog prelaza državnih granica i krijumčarenja ljudi i rukovodiocima državnih tužilaštava koja su nadležna za područja graničnih prelaza i predstavnikom institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

- Tokom sastanka koji je organizovan povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima analizirani su rezultati postignuti od početka godine. Članovi Operativnog tima saglasni su da je u borbi protiv ove kriminalne aktivnosti zapažen značajan napredak. Rezultati su ostvareni uprkos brojnim izazovima savremenog društva, poput migracija stanovništva, koje su u velikoj mjeri uticale na porast broja žrtava trgovine ljudima - ističe se u saopštenju.

Napominje se da je Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima prilikada se ukaže na značaj međuistitucionalne, kao i međunarodne saradnje, jer upravo partnerstva doprinose da se ostvare konkretni rezultati, posebno kada je riječ o identifikovanju i zaštiti žrtava, kao i otkrivanju trgovaca ljudima.

- Operativni tim konstatovao je da trgovci ljudima svoje kriminalne aktivnosti sprovode na sve nehumaniji i brutalniji način, sa teškim posljedicama po žrtve. Prepoznajući probleme u praksi, Operativni tim nastaviće da i u narednom periodu, posvećenim radom, doprinosi da se konstatovani izazovi prevaziđu i da borba protiv trgovine ljudima bude još efikasnija.U ostvarivanju tog cilja značajnu ulogu ima upravo multisektorski pristup i saradnja sa institucijama na lokalnom nivou - zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. oktobar 2024 14:02