Marko Kovačević / FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
16/06/2024 u 20:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tri NVO apelovale na tužilaštvo: Pokrene postupak protiv Kovačevića

Evropski pokret u Crnoj Gori, Centar za monitoring i istrazivanje (CEMI) i nevladina organizacija (NVO) 35mm pozvali su Državno tuzilaštvo da pokrene postupak protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, zbog govora na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu.

Iz te tri NVO su zatražili od koalicionih partnera Kovačeviċa u Nikšiću da mu, ako ne podnese ostavku u roku od 48 sati, uskrate povjerenje.

U zajedničkom saopštenju Evropski pokret, CEMI i NVO 35mm naveli su da se boje da posljednji ispad Kovačevića predstavlja dio osmišljene akcije politicke destabilizacije Crne Gore i podsticaj za izbijanje meðunacionalnih sukoba.

- Poziv, odnosno najava, da će se vlast znati obračunati sa Crnogorcima, ukoliko ne prihvate ono što od njih očekuju Kovačeviċ i njegovi politički mentori najavljuje radikalizaciju djelovanja Kovačevićeve partije, sve u cilju izazivanja meðunacionalnih i meðuvjerskih tenzija u Crnoj Gori - kaže se u saopštenju.

Ističe se da taj ispad predstavlja kontinuitet najava koje stižu iz partija nekadašnjeg DF, a koje najavljuju podsticanje sukoba a sve u namjeri da se spriječi ubrzano učlanjenje Crne Gore u EU.

(VIDEO) Kovačević opet pominjao Turke, Nikolić: Da se utvrdi da li prijeti, ili ponovo "namješta sat"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:30