/ - фото: Управа за инспекцијске послове
21/08/2021 u 11:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Туристичка инспекција и пловна јединица УП: Контролисали чамце и посаде

Због ових неправилности поднесено је девет захтјева за покретање прекршајног поступка – мјера којом се од суда тражи изрицање више казне од оне минималне

У једнодневној акцији Туристичке инспекције и пловне јединице Управе полиције извршене су контроле пружања услуге превоза чамцима на нашем мору. Укупно је контролисано девет чамаца и утврђено је да шест особа није прибавило потребно одобрење за рад, а на три чамца се нису издавали фискални рачуни за пружене услуге.

- Због ових неправилности поднесено је 9 захтјева за покретање прекршајног поступка – мјера којом се од суда тражи изрицање више казне од оне минималне која се може изрећи на лицу мјеста. Управа за инспекцијске послове кроз ове планиране активности  Туристичке инспекције спроводи континуирану борбу против сиве економиије, па ће се даље контроле у овом смјеру наставити- саопштено је из Управе за инспекцијске послове.

Позивају привреднике да послују у складу са прописима, а грађане да пријаве уочене неправилности на бесплатни број телефона 080 555 555 или на priјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

- Јер само кроз синергијски ефекат са грађанима постижемо ефикасније резултате- поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:24